Zbog ovih 7 stvari smo obožavali SFRJ

Screenshot_3
Bili smo u istom rangu  i sa  Sovjetima i Amerikancima

Košarkaša su  obilježili  dvije decenije SFRJ. Prethodili smo Svjetskom prvenstvu 1970. godine kada smo  se probili u sam svjetski vrh,čak 6 puta osvojila srebro ali i  jednu bronzu.

Screenshot_4

Prvo zlato

Radivoj Korać bio je naš najbolji strijelac , nažalost kasnije je poginuo u nesreći saobraćajnoj.

Zajedn sa ostatkom tima osvojili smo zlatnu medalju.

Radio-prijenos finala je bio tada glavni događaj  jer nismo imali TV-a.

fer
Reklame

Tada smo proizvode promovisani uz slogane kao što su  “Pij malo, pij dobro” ili ak se sjećate,  “Do posljednje kapi”, kao i ona  “Lakše se diše”.

fe gr

Televizori

TV prijemnici, te čudne kutije koje smo nekada tako zvali,  pravljeni su prvo zapravo u Beogradu, pa ptom u Nišu, onda dolazi i  Zagrebu, pa i Kranju i  ptom u Banjaluci. Hit su bila, ali zaista hit, ako se sjećate stakla u bojama  duge,ona su davala izgled kolora, odnosno kolor-slike.

gre

 

Menze i brza hrana

Zaposleni su (ako ste bili zapsleti tada, sjetit ćete se)  dobijali bonove koji su služili kao  topli obrok, hranili  smo se njima u restoranima poput  društvene ishrane ili ak želimo na kioscima s viršlama

re
Kupovina

Na Cvetnom trgu  u Beogradu, 1958. otvorena je tada prva samoposluga na  cijelom Balkanu, apotom  brzo oni dolaze u skoro svaki grad koji je tada napokon dobio po robnu kuću.

g34

Magazini za odrasle

Prvi časopis koji je ikada u povijesti SFRJ  objavljivao golotinju zvao se Čik

Screenshot_5

Muzički festivali

Solističkih koncerata zaista nije bilo kao danas  stalno, tada najveće smotre pjevača sastajale su se u Opatiji, potom u Zagrebu, kao i Beogradu

g34

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *